Week 13 – Vrijdag

Met een zenuwachtig gezicht houd ik de telefoon en de tijd in de gaten.  We worden gebeld met de uitslag.  Shonay zit naast me met een net zo nerveus gezicht. Voor haar is het allemaal net even spannender. Ze heeft alles op alles moeten zetten om de gevraagde schoolonderzoeken af te ronden om zo de benodigde punten binnen te halen. Gelukkig waren het niet te veel en heeft ze een geweldig stel hersenen. Maar het heeft er wel om gespannen. Ze moest ze wel af hebben, wilde ze mee kunnen doen met het centraal schriftelijk.

Als het goed is worden we na elkaar gebeld… alfabetisch op achternaam hè… Ik wilde dat die telefoon ging, dan hebben we het maar gehad….

Ruim twee maanden geleden zijn Shonay, haar vader en haar moeder terug in de Goudkust komen wonen. Het heeft nog wat voeten in aarde gehad. Het huis was een grote puinhoop. Dat betekende uitstel. Toevallig kregen ze met voorrang professionele puin-ruim-hulp. Daarna hebben Shonay en ik haar kamer opnieuw ingericht. Daarbij ‘geholpen’ door Peter en Jacq. Ja, Jacq! De flierefluiter-wie-doet-me-wat is als een blok voor Shonay gevallen en zij voor hem. Ze passen goed bij elkaar. Dat moet ik wel toegeven. Al ben ik best een beetje jaloers dat ik Shonay nu moet delen…. nouja,, wat zeur ik.. Shonay moet mij immers ook delen…

“Hij is leuk hè” mijmert Shonay. Ik weet meteen dat ze het over Jacq heeft. Haar ogen glanzen.  “Ik wilde dat ze belden” hoor ik meteen daarop. Dit wachten is fnuikend, zenuwslopend en helemaal niet leuk. En er hangt best veel vanaf, van de uitslag dan… Ik kijk rond in haar kamer, zoekend naar iets te doen. Maar ik zie niets. Dus ik teken maar gewoon wat droedels en wacht, wacht, wacht. Plotseling schrik ik op van een geluid. Mijn mobiel trilt en gaat over. “Ja” zeg ik als ik opneem, “ja, met Inge Karsten”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s